BMW X4 je X3 kupejevskega izgleda

  • 10.03.2014
  • Žane Kurent
#

Le kdo si je pred več kot desetimi leti, ko smo komaj poznali serijo 3, 5 in 7, predstavljal, da se bo BMW-jeva paleta vozil tako razširila. Mirno bi lahko napisali, da nas vsak mesec dobesedno presenetijo, ko iz ene karoserijske različice sestavijo kopico novih modelov. 

Zadnji predstavljen model je BMW X4. Spada torej v razred mestnih terencev, ki pa mu BMW dodaja predznak coupe, zaradi svoje športne zašiljene strešne linije. Manjši BMW X6 torej, ki pa zaradi velikosti stoji na platformi BMW-ja X3, zato je takšna tudi njegova notranjost. Pri BMW-ju pravijo, da je sedenje 20 mm nižje, medtem ko je v zadnji vrsti dovolj prostora za tri potnike. Prostornina prtljažnika meri 1400 litrov.

V skladu z energičnim značajem novega BMW X4 so strankam na voljo trije bencinski motorji in trojica dizelskih pogonskih enot iz serije motorjev BMW EfficientDynamics, ki pokrivajo razpon moči od 135 kW/184 KM do 230 kW/313 KM. Vsi motorji izpolnjujejo emisijski standard EU6. Tehnologija BMW TwinPower Turbo najsodobnejših motorjev nudi vrhunsko zmogljivost ob izjemno nizki porabi goriva. 

GALERIJA

  • Vir: BMW
  • Foto: BMW

AKTUALNO