BMW X1 sDrive 18i

  • 03.06.2013
  • Žane Kurent
#

BMW X1 je na sredini svoje življenjske poti. Veliko je že preživel, nabral si je dovolj izkušenj, a še nekaj let ga čaka, preden preda svojo krono novi generaciji. Toda prav naslednja leta bodo za X1 najbolj težavna, saj je konkurenca v tem segmentu vozil vse večja. Pravzaprav ga nekateri tekmeci čakajo celo v lastnem prodajnem salonu. Marsikdo bo pogledal za serijo 3 touring, ali celo za najnovejšo serijo 3 gran tourismo. Vsi si delijo isto platoformo, imajo velik prtljažni prosotor in število 3 v imenu. Toda mi imamo v rokah »crossoverja«.

BMW X1 ni tipičen križanec, saj se od drugih razlikuje po svoji prestižnosti, kar pomeni le eno: ne želi biti umazan. Je morda tudi za to k nam na test prišel v lepi rjavi barvi, da se tudi najmanjši prah ne bi preveč poznal na njem? Pravi šarmer, saj ko smo zavili z asfalnith površin na makedam, se je kaj hitro ustavil, zato smo si vzeli čas za fotografiranje.

Saj ne, da mu vožnja po neurejenih površinah ne bi ugajala. BMW X1 se vozi odlično kakršna koli je podlaga pod njegovimi kolesi, a roko na srce, z 18'' litimi platišči si niti slučajno nismo želeli predreti nizko prečne pnevmatike. Je mestni gospod, v katerem se potniki počutijo razkošno, a še bolj bo prepričal tiste, ki si želijo sedeti višje. Dovolj prostora je tudi v drugi vrsti in seveda v prtljažnem prosotru, kjer pa je prostor za prtljago, da ne bo pomote.

Sedenje je nadvse kraljevsko. Udobni usnjeni sedeži lepo »objamejo« telo, zato smo si prav vsakič, ko nismo sedeli v njem, želeli hitro nazaj. Počutje je bilo odlično, kot tudi delovno okolje v katerem smo bili. Vrhunski materiali in tehnologija, ki je omogočala veliko zabave. Med prvo štejemo usnjeni multifunkcijski volan in notranjost v finem lesu v izvedbi Fineline Bay. Za še bolj gosposko vožnjo je bil v vozilu BMW ConnectedDrive, ki ponuja vse, kar ima direktorjeva pisarna in še več: internet, pregledovalnik e-pošte, imenik, koledar in navigacijski sistem. Vse skupaj obvladujemo preko vmesnika ob ročni zavori, ki je izredno enostaven za uporabo. Večkrat potarnamo tudi nad odlagalnimi površinami – tokrat ne bomo, saj jih je dovolj in so na mestu.

bmw-x1-sdrive-18i-1370107990

Prve kilometre z BMW-jem X1 smo nabirali po ljubljanskih ulicah, kjer ga boste srečali precej večkrat kot na kakšnih podeželjskih cestah. Zato mu tudi pašejo velika svetleča platišča in navsezadnje zadnji pogon. Tako je, BMW X1 ima pogon na zadnji kolesni par, kar pa ne velja za celotno ponudbo. Močnejše bencinske in dizelske različice so opremljene s štirikolesnim pogonom xDrive, toda naš z oznako sDrive18i je vstopni model in z »vstopno« ceno 29.600 evrov. Pod pokrovom ima 2,0-litrski bencinski štirivaljni agregat. V poplavi raznovrstnih novih motorjev z novimi tehnologijami, ki sovpadajo z varčnostjo in okoljsko osveščenostjo, je naš 110 kW (150 KM) z 200 Nm navora še iz »kamene dobe«. Ta motor z manjšimi popravki izdelujejo že iz leta 2004. A verjetno se BMW z razlogom ni odločil za novejši 1,6-litrski turbo motor, saj ne bi bil odločno kos toni in pol težkemu mestnemu terencu.

Potreba po varčnejšem motorju

Po ljubljanskih ulicah smo »kurili« nad 11 litrov/100 kilometrov in nato na poti proti morju imeli željo, da porabo spravimo čim nižje. Odločili smo se za »dolgočasno« vožnjo z uporabo tempomata in stalno hitrostjo 130 km/h. Z optimalno mero pazljivosti smo porabo zmanjšali na 7,9 litrov na 100 kilometrov, kar se nam je zdel že boljši rezultat. Pohvalimo lahko tudi 8-stopenjski avtomatski menjalnik Steptronic.

BMW X1 sDrive 18i xLine avt. 110 kW CO2:185 g/km (bencin)

Cena osnovne različice: 29.600 EUR (BMW X1 sDrive 18i)

Osnovna cena testne različice: 29.600 EUR (BMW X1 sDrive 18i)

Dodatna oprema: avtomatski menjalnik (Steptronic), Servotronic, vzvratna kamera, avtomatska zatemnitev notranjega vzvratnega ogledala, odlagalni paket, naprava za pranje žarometov, nadzor razdalje pri parkiranju (PDC), senzor za dež in stikalo za avtomatski vklop luči, ksenonske luči za dolge in kratke žaromete, tempomat z zavorno funkcijo, predpriprava za internet, razširjena povezava glasbenega predvajalnika z mobilnim telefonom, usnjen športni volan, navigacijski paket Professional, mulifunkcijski volan, pomični naslon za roke - spredaj, avtomatska klimatska naprava, Bluetooth, USB/audio vmesnik, BMW Service Inclusive - 5 let ali 100.000 kilometrov, paket xLine...

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 42.822 EUR

BMW X1 ni vozilo, ki bi premagovalo težke ovire, zato je že povsem dovolj, če si izberete katerega izmed modelov na zadnji pogon, toda pazite, da v zimskem času s »terencem« ne obstanete na bližnjem klancu. Saj veste, v Ljubljani včasih ceste niso v trenutku splužene, okoli vas pa bodo »šibali« mestni malčki na sprednji pogon. A nekaj je jasno: vožnja mi je bila užitek in še mesec dni po vožnji z njim se spominjam na vrhunsko ergonomičnost.

Euro NCAP 2011 - BMW X1 - 5 zvezdic

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO