BMW M550d xDrive

  • 28.07.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Pogonski sklop
  • izgled
  • zmogljivosti
  • sodobne tehnologije

MINUSI

  • Cena
  • poraba
Je nekakšen hibrid med udobno in zelo športno limuzino. Na trenutke niti ne ve, kaj bi rad bil, obvlada pa oboje.

Ob prihodu omenjenega avtomobila v testno floto, se je najprej vnela huda polemika, ali je BMW M550d xDrive pravi M, ali ne. Odgovor je prišel dokaj hitro. NE. Razlogov za to je več, jaz pa sem svojega glavnega dobil že pred leti, ko mi je »ne« potrdil eden izmed glavnih, razvojnih inženirjev BMW-jevega M oddelka, ki na temo dizelskih M-ov sploh ni želel razviti debate. Kar pa ne pomeni, da je avto slab. Nikakor ne.

bmw-m550d-xdrive-1438090768

Čeprav ni pravi M, kaže vse ambicije za to

Prej obratno. S tehnološkega vidika bi lahko rekli, da je avto manjši presežek. Naj vas oznaka 550 ne zavede. Številke že dolgo ne označujejo več prostornine motorja. Le-ta je v BMW-ju M550d odmerjena na tri litre, pri dihanju pa me ne pomaga le ena turbina, niti ne dve. Opremljen je kar s tremi turbinami z variabilno geometrijo, ki delujejo več stopenjsko. To je seveda zagotovilo za veliko zalogo moči (280 kW/381 KM) in pa ogromno navora. Tega ponuja kar 720 Nm v razponu med 2000 in 3000 obrati v minuti. Kaj to pomeni za zmogljivosti, niti ni potrebno preveč razlagati.

bmw-m550d-xdrive-1438090753

Umirjen, a pretežno na prehitevalnem pasu

BMW M550d je hiter, tudi brutalen, ni pa pravi športnik. Za to mu manjka bolj čvrsto podvozje in še nekaj drugih malenkosti. Ob sprehajanju okoli avtomobila, me je znanec vprašal dokaj logično vprašanje: »Se ga da voziti normalno?« Absolutno. Avto je namreč prej udoben, kot športen. Dobro preračunana prestavna razmerja in kultiviran dizel, pa tudi umirjeno vožnjo naredita udobno, kar za marsikaterega M-a ne moremo ravno trditi. Tu so še sedeži, ki sicer dobro objamejo telo in so odeti v kombinacijo tkanine in alkantare, tako da je udobje med vožnjo zagotovljeno.

bmw-m550d-xdrive-1438090765

Notranjost izžareva športnost. Alkantara na sredinski konzoli, temne, keramične obrobe gumbov in odličen »M« športni volan opravičujejo črko pred oznako motorja. BMW-jeva urejenost in orientiranost kokpita k vozniku je preverjena, pa tudi serja 5 je v aktualni generaciji dovolj dolgo na trgu, da je vse že nekako znano. Seznam dodatne opreme je dolg, za nekatere (in glede na končni znesek) morda celo predolg, a je to stvar, ki si jo posamezniki prilagodijo po svojih željah in zmožnostih.

bmw-m550d-xdrive-1438090746

Številke ne lažejo

Številke lahko avto definirajo na večih področjih in ta odstavek bo namenjen prav njim. 4,9 metrov dolga in 1950 kg težka limuzina do 100 km/h pospeši v zgolj 4,7 sekundah, kilometer pade po 23,7 sekundah, merilnik hitrosti pa blokada »zabremza« pri 250 km/h. Poraba v mešanem ciklu 6,7 l/100 km, kolikor obljublja tovarna, je posledica testiranj v idealnih pogojih. V praksi (na testu) pa potovalni računalnik praktično nikoli ni pokazal manj kot 11 litrov dizelskega goriva na 100 km. Kaj se zgodi, če ga vozite vseskozi tako, kot naj bi se tak avto vozil, pa si lahko mislite sami.

bmw-m550d-xdrive-1438090741

Nepopoln v svoji popolnosti

Tudi zaključek bo pripadel številkam, od pet do šest mestnim. Začeli bomo s pet mestno, saj je povsem osnovni M550d xDrive lahko vaš za 95.050 EUR. Tu pa se začne višja matematika. No ja, matematika bo osnovna, cena pa pošteno višja. Zgolj nekaj primerov iz testnega avtomobila: barva »Mineral Grey« preko 1000 EUR, Adaptive Drive, preko 3500 EUR, inteligentni LED žarometi preko 2000 EUR, itd. s kopico različnih paketov, ki združujejo vse, kar dejansko v tovrstni avto tudi sodi. In ga dela takega, kot mora biti. Kljub vsemu napisanemu, je epilog lahko samo en: BMW M550d xDrive je fantastičen avto, izjemnih zmogljivosti, ki je nekakšen hibrid med udobno in zelo športno limuzino. Na trenutke niti ne ve, kaj bi rad bil, obvlada pa oboje. Pravi multipraktik, ki pa ga bosta na koncu omejili dve stvari, ekonomičnost in pa cena. Slednja je pri testnem šest mestna, zapisana pa nekoliko nižje.

GALERIJA

                                                                  BMW M550d xDrive
Cena vstopne različice: 44.800 EUR (BMW 518d)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 95.050 EUR (BMW M550d xDrive)

Dodatna oprema: Barva Mineral Grey, Adaptive drive, Avtomatsko odpiranje prtljažnih vrat, Komfortni sistem dostopa, Ledvena opora prednjih sedežev, Keramične obloge okoli kontrol, Prilagodljivi LED žarometi, Pomoč pri menjavi voznega pasu, Predpriprava za internet, Harman Kardon Surround Sound sistem, BMW Live, Funkcija »Apps«, BMW Individual temnejša stekla, Advantage paket (Avtomatska zatemnitev notranjega vzvratnega ogledala, Vreča za smuči, Ogrevana prednja sedeža, Nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) spredaj in zadaj), Business paket (Navigacijski sistem Professional, Razširjena udobna tehnologija, Multifunkcijska instrumentna plošča), Paket inovacij (Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, BMW Head-up projektor, Informacija o omejitvi hitrosti), Advanced parking paket (Vzvratna kamera, Avtomatska zatemnitev notranjih in zunanjih ogledal, Kamera za celostni pogled)

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 116.396 EUR

Motor: turbo dizeski, 6 valjni, 2993 ccm, moč 280 kW (381 KM), navor 740 Nm

Mere: dolžina 4910 mm, širina 1860 mm, višina 1454 mm, prtljažnik 520 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 250 km/h, pospešek do 100 km/h 4,7 sekunde

Poraba (tovarna): 6,7 l/100 km (mešano)

 

  • Vir: BMW
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO