BMW M2 - Predstavitev in cene novega modela

  • 30.06.2016
  • Gregor Žvab
#

BMW M2 je avto, ki je v zadnjem času dvignil veliko prahu. Po dolgem času naj bi šlo znova za tistega pravega M-a, brez pretirane elektronike, z bolj pristnim pristopom in občutkom. Vse to je seveda poskrbelo, da je bilo navdušenje pred samo predstavitvijo že samo po sebi veliko. Bavarci pa so zadeli tudi z mestom novinarske predstavitve - madžarsko F1 dirkališče Hungaroring.

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1467277240

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1467277232

Že samo dejstvo, da bo avto možno preizkusiti na zaprti progi je dalo vedeti, da ga bomo lahko spoznali do obisti. In smo tudi ga. In vse, o čemer so govorili pred predstavitvijo, drži. Zgolj osnove: avto je odlično uravnotežen, moči je ravno prav in za aktualne razmere je tudi dokaj preprost, kot je preprost tudi za upravljanje. Vsak se v njem lahko počuti kot profesor.

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466677530

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1467277241

Pri M oddelku so se zunanjosti posvetili na znan način. Razširjeni blatniki, velika kolesa, agresiven odbijač in zadnji difuzor dajejo vedeti, da to pač ni le običajna dvojka. Tudi izbira barv ga dela posebnega, saj je na voljo v v beli Alpine White, črni Black Sapphire ali sivi Mineral Grey, medtem ko je bila večina predstavitvenih avtov odeta v modro Long Beach barvo. Tako na cesti vedno in povsod izstopa. Notranjost je prav tako doživela svojo M obdelavo, pa čeprav smo pri BMW-ju videli tudi že bolj športne sedeže. Ergonomija je v redu, prav tako tudi položaj za volanom. Zadnja klop je bolj pogojno uporabna, prtljažnik pa postranskega pomena.

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1467277353

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1467277235

Tisto, kar se skriva pod sprednjim pokrovom, je namreč bolj bistveno. Tri litrski šest valjnik s Twin Turbo tehnologijo ima moči dovolj. 272 kW/370 KM je premore, izdatnih pa je tudi 465 Nm navora. Vse to se prenaša na zadnji kolesni par, mi pa smo lahko preizkusili zgolj z M DCT menjalnikom, ki vas bo dodatno olajšal še za dobre štiri tisočake. Za optimalen oprijem, poleg elektronike, skrbi še aktivni M diferencial, ki zagotavlja, da se moč prenaša na asfalt v vseh pogojih. To zagotavlja res izjemno lego na cesti in veliko užitkov v vožnji, še posebej na takem zaprtem dirkališču, kot je Hungaroring. Pomoči pri speljevanju (Launch Control) sicer nismo mogli preizkusiti, a tovarna obljublja 4,3 sekunde do stotice, merilnik pa se ustavi pri številki 270. Avto si veliko ključnih komponent deli tudi z modeloma M3 in M4, tako da gre za preverjen koncept, ki navduši. Pravijo, da je uporaben tudi v normalnem prometu, a glede na izkušeno, spada na stezo. Tam se počuti res doma.

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1467277360

bmw-m2-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466677531

Avto je tudi že na voljo v Sloveniji, vaš pa je lahko od 64.000 EUR naprej.

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena; BMW

AKTUALNO