BMW Clean Water Regatta

  • 12.06.2013
  • Andrej Jama
#

V ponedeljek, 10.6., je bila v ljubljanski Kristalni palači predstavitev BMW-jeve Clean water regate, ki bo potekala 21. in 22. junija na Bledu.

BMW eko regata, ki je bila uspešno izpeljana v zadnjih dveh letih, je prerasla v BMW Clean Water Busines & Diplomatic Regatto in prešla pod okrilje Mednarodne veslaške zveze FISA. BMW Clean Water Regatta je del širše iniciative Partnerstvo za čiste vode Mednarodne veslaške zveze ter WWF Worldwide Fund for Nature. WWF je največja okoljevarstvena organizacija na svetu, ki jo simbolizira slavna panda, ter ima 5 tisoč zaposlenih in 5 milijonov podpornikov, s svojim poslanstvom pa ljudi vseh starosti z vseh koncev sveta združuje v želji po lepšem in čistejšem okolju.

Podjetje BMW Group, ki je osrednji podpornik projekta BMW Clean Water Regatta, je letos postal tudi uradni partner Mednarodne veslaške zveze FISA. Letos bodo na regati sodelovala podjetja iz šestih držav, Slovenije, Avstrije, Češke, Madžarske, Romunije in Slovaške, ki sestavljajo centralno in jugovzhodno regijo Evrope v podjetju BMW Group.

32 osnovnih Ekošol iz vsake države

V projektu sodeluje 32 osnovnih Ekošol iz vsake države, skupaj bo več kot 240 Ekošol in 12.000 otrok ustvarjalo na temo čistih voda. Najboljši projekti iz posameznih držav, ki jih bo izbral WWF, bodo predstavljeni na Bledu, kjer se bodo učenci 21. in 22. junija na BMW Clean Water Regatti srečali s predstavniki več kot 150 podjetij iz vseh sodelujočih držav, med njimi bo vsaj 100 slovenskih. Tudi podjetniki se bodo seznanili z dobrimi okoljevarstvenimi praksami, ki bodo predstavljene v okviru modula na poslovni šoli IEDC na Bledu.

GALERIJA

BMW Clean Water Regatta je edinstven družbeno-odgovorni projekt in športni dogodek hkrati. Je korporativni dogodek, ki je odlična priložnost za mreženje podjetij, prav tako pa želi pomembno prispevati k ohranjanju čiste vode. Ker je od vseh nas odvisno, kam pelje ta svet, mlade vzgajamo v duhu ohranjanja okolja.

  • Foto: Andrej Jama

AKTUALNO