BMW 320d xDrive GT

  • 19.05.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Udobje
  • prostornost
  • vozne lastnosti

MINUSI

  • Draga dodatna oprema
Najbolje se znajde na avtocesti, kjer postane udobna, varčna in po potrebi tudi hitra križarka.

BMW ima v seriji 3 natanko toliko predstavnikov. Potem, ko sta luč sveta ugledala standardna limuzinska in karavanska različica, je nastopil čas tudi za Gran Turismo. Zelo v grobem bi lahko rekli, da je to kombi limuzinska izpeljanka trojke, a je v resnici dosti več kot le to.

bmw-320d-gt-xdrive-1431962939

Zadnja klop za dolgine

Že res, da se vrata prtljažnega prostora odpirajo do strehe, a to je tudi edina »kombi limuzinska« lastnost, ki jo GT premore. Zaradi daljše medosne razdalje je namreč bolj udoben od »standardnih« različic trojke, kar se najbolj opazi, ko se usedete na zadnjo klop. Sam imam nekaj manj kot 180 višinskih centimetrov in sem za voznikovim sedežem, nastavljenim po mojih merah, praktično lahko iztegnil noge. Dejansko je Gran Turismo v vseh pogledih najudobnejši predstavnik serije 3.

bmw-320d-gt-xdrive-1431962944

Višje sedenje zagotavlja boljšo preglednost in lažje vstopanje. Sedeža spredaj sta udobna tudi za daljše poti, ergonomija voznikovega delovnega prostora pa je dodobra poznana. Vse je urejeno, tako kot je treba, vključno z velikim zaslonom navigacijskega sistema Professional, ter enostavno upravljivo s pomočjo vrtljivega gumba, oplemenitenega z drsno ploščico, nameščenega med sprednja sedeža. Položaj za volanom je odličen, slednji, ki prihaja iz BMW-jevega športnega oddelka, pa je s svojo športno debelino bržkone eden najboljših na trgu.

bmw-320d-gt-xdrive-1431962953

Preverjena tehnologija ne razočara

Tudi turbo dizelski štiri valjnik, s prostornino dveh litrov, je poznan in preverjen izdelek. Odlikujejo ga zavidljive zmogljivosti ob spodobni porabi. Slednja se je sicer na testu gibala nekaj nad sedmimi litri. Svoj pečat da motorju tudi samodejni, osem stopenjski menjalnik Steptronic, ki je odličen izdelek, ne moremo pa niti mimo pogona xDrive. Napredni BMW-jev štiri kolesni pogon je namreč dodelan do te mere, da zgolj v delčku sekunde prenaša moč med sprednjo in zadnjo osjo in to celo do 100% na posamezno, odvisno seveda od potrebe. Vremenske razmere tekom testa sicer niso zahtevale preizkušanja le tega, a vemo iz preteklosti, česa je xDrive sposoben.

bmw-320d-gt-xdrive-1431962956

V praksi zadeva torej stoji tako, da avtu nismo imeli česa objektivno očitati. Udobje, zmogljivosti, varnost,… vse je na nivoju, na katerem pri Bavarcih enostavno mora biti. Razen...

Oblika…

Ja, oblika. Tu je treba kar takoj povedati, da se glede tega pri trojki z oznako GT mnenja zelo močno krešejo. Mnogi jo namreč gledajo skozi perspektivo limuzinske in pa touring različice, ki sta oblikovno izjemni. Dejstvo je, da GT tako zelo izjemen ni, ni pa grd, kot ga nekateri skušajo predstaviti. Res je, zadek je drugačen. Avto je, še posebej z vidika serije 3, ogromen. Ampak na svoj, poseben način tudi eleganten. In ker sam rad zagovarjam frazo, da imajo vsake oči svojega malarja, bomo zgodbo o obliki na tem mestu tudi zaključili.

bmw-320d-gt-xdrive-1431962936

Trojka GT je zagotovo posebna. Je udoben, prostoren in zmogljiv avto, ki vas na noben način ne bo razočaral. Najbolje se znajde na avtocesti, kjer postane udobna, varčna in po potrebi tudi hitra križarka. Kljub temu pa, če ste bolj konservativne narave, morda raje poglejte k limuzini in touringu. V GT-ju boste namreč zelo opazni, na tak ali drugačen način.

GALERIJA

                                                           BMW 320d xDrive GT
Cena vstopne različice: 38.950 EUR (BMW 318d GT)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 44.350 EUR (BMW 320d xDrive GT)

Dodatna oprema: Modern Line (18 palčna platišča, blago Sensatec v črni barvi, letve z dodatki v izvedbi Peral Chrome, notranje letve v barvi Pearl dark), steptronic menjalnik, avtomatska zatemnitev notranjih in zunanjih ogledal, ogrevana prednja sedeža, senzor za dež, dodatni 12V vtičnici, HiFi ozvočenje, funkcija Apps, M usnjen volan, Advantage paket (pomični naslon za roke spredaj, nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) spredaj in zadaj, ksenonske luči za dolge in kratke žaromete, paket luči), Business paket (navigacijski sistem Professional, razširjena udobna tehnologija, instrumentna plošča z dodatnimi vsebinami, drive comfort paket, servotronic)

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 56.602 EUR

Motor: turbo dizeski, 4 valjni, 1995 ccm, moč 135 kW (184 KM), navor 380 Nm

Mere: dolžina 4824 mm, širina 1828 mm, višina 1508 mm, prtljažnik 520 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 230 km/h, pospešek do 100 km/h 8 sekund

Poraba (tovarna): 5,1 l/100 km (mešano)

 

  • Vir: BMW
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO