BMW 228i cabrio

  • 22.10.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Pogonski sklop
  • Zmogljivosti
  • Streha

MINUSI

  • Cena
  • Predvidljiv izgled
Bolj ga vidim v umirjeni, poletni vožnji na stari cesti proti morju, s spuščeno streho, dobro glasbo in lepo družbo.

Poletje je sicer končano, a še vedno nas čaka kar nekaj sončnih dni, temperature okoli 20 pa še vedno dovoljujejo občasno vožnjo zgoraj brez. In zakaj se nebi sončnim žarkom nastavljali iz BMW-ja 228i Cabrio? Razlogov za je kar precej, se pa najde tudi kakšen proti.

bmw-228i-cabrio-1445530673

Pri slednjih bodo prednjačili zagovorniki zdravega življenja, ki vas bodo vseskozi opozarjali, da je pretirano sončenje škodljivo. Sam se pristaš odprte strehe v jutranjih urah in v pozno popoldanskih, ter večernih urah, če govorimo o poletju. V teh terminih je vožnja po žgočem soncu prej muka, kot užitek in tu pride v ospredje enostavnost in hitrost zlaganja strehe. Pritisk na gumb in v 20 sekundah je streha odprta ali zaprta, odvisno od prvotnega položaja, ter vse do hitrosti 20 km/h.

Sam osebno sem pristaš platnenih streh na kabrioletih. Predvsem zaradi tistega pravega, kabrioletskega občutka, pa čeprav je jasno, da so trde različice bolj praktične. Na testnem BMW-ju je prav platnena streha še posebej izstopala, saj je s svojo temno sivo barvo poudarjala samo eleganco avtomobila. Slednji je sicer kompaktno zasnovan, s tipičnimi »bavarskimi« potezami, ki ga delajo prepoznavnega. Nikakor ne gre za pomanjšano serijo 4, saj sta si v mnogih pogledih dokaj različna, hkrati pa dvojki tudi manjka nekaj šarma večjega brata. Ampak svoje mnenje o izgledu si lahko po slikah ustvarite sami.

bmw-228i-cabrio-1445530665

Testni BMW 228i Cabriolet je bil opremljen s skorajda celotnim naborom dodatne opreme z oznako M, kar je dobro, saj je seznam serijske opreme relativno kratek. Kljub temu pa sami ergonomiji težko karkoli očitam, kokpit orientiran k vozniku, sam položaj za volanom in občutek pa dovolj športen, da opraviči sloves najbolj športne znamke med »veliko trojko«.

bmw-228i-cabrio-1445530663

Časi, ko je številka 28i za oznako serije pomenila bencinski šestvaljnik prostornine 2.8 litrov, so že davno minili. Motor ima slaba dva litra delovne prostornine, pri dihanju pa mu pomagata dve turbini, ki tako ustvarjata poskočnih 180 kW/245 KM. Prijateljstvo z osem stopenjskim, samodejnim menjalnikom je čvrsto, tako da je sam občutek, ob prenosu moči na zadnji kolesni par, zelo dober. Avto je poskočen, tudi zvok je primeren in če boste dobro poslušali, boste lahko slišali tudi kakšen zamolkel pok iz izpušne cevi. Glasnejše zvokovne izpade pa so najbrž prihranili za močnejše motorje in seveda prihajajočega M-a. S tem avtom se boste vozili hitro, brez dvoma. Če se vam ljubi odpeljati do Nemčije in tam to početi legalno, celo do 250 km/h. Stotica bo padla v šestih sekundah, ampak zdi se mi, da so pri tem avtu vsi ti podatki postranskega pomena. Bolj ga vidim v umirjeni, poletni vožnji na stari cesti proti morju, s spuščeno streho, dobro glasbo in lepo družbo.

GALERIJA

BMW 228i cabrio

Cena vstopne različice: 34.250 EUR (BMW 218i Cabrio)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 43.200 EUR (BMW 228i)

Dodatna oprema: Glacier Silver kovinska, M Sport verzija, steptronic menjalnik, variabilno športno krmiljenje, zaščita pred vetrom, softtop v antrahcite sivler effect, avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala, ledvena opora za prednja sedeža, ogrevana prednja sedeža, naprava za pranje žarometov, ksenonske luči za dolge in kratke žaromete, avtomatska klimatska naprava, pomoč pri vklopu in izklopu dolgih luči, navigacijski sistem Professional, HiFi ozvočenje, razširjena udobna tehnologija, nadzor razdalje pri parkiranju spredaj in zadaj, informacija o omejitvi hitrosti;

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 56.485 EUR

Motor: dizelski, 4 valjni, 1997 ccm, moč 180 kW (245 KM), navor 350 Nm
Mere: dolžina 4432 mm, širina 1984 mm, višina 1413 mm

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 250 km/h (elektronsko omejena), pospešek do 100 km/h 6,1 sekund
Poraba (tovarna): 6,8 l/100 km (mešano) Emisije CO2: 159 g/km

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO