BMW 118d xDrive

  • 31.07.2014
  • Žane Kurent
#
BMW serije 1 s sistemom xDrive ne bo dopustil, da vam zadek nekontrolirano odnese, niti da takšen občutek dobite.

BMW ima v prihodnjih letih namen korenito spremeniti najmanjšega v seriji, serijo 1. Do sedaj je imela, tako kot vsi ostali predstavniki, pogon speljan na zadnji kolesni par, ki je ponujal klasičen BMW-jev športni užitek. Prihodnost zadnjega pogona je pri manjših vozilih nižjega segmenta pod vprašajem, saj je BMW že razvil pogon na sprednja kolesa, ki ga je prvič uporabil pri seriji 2 active tourer. Enako naj bi se pripetilo prihodnji generaciji serije 1, ki jo na nek način že nestrpno pričakujemo.

bmw-118d-xdrive-1408389441

BMW serije 1 se  je na trgu že ustalila, zato bi ji prav prišel kakšen lepotni tretma, ki pa ga verjetno ne bomo dočakali v tolikšni meri, kot bi si to želeli. So pa zato pri BMW-ju ponudili nekaj drugega: štirikolesni pogon xDrive, ki ga do sedaj kupci serije 1 niso mogli naročiti. Tako postaja BMW Z4 edini predstavnik v družini, ki ne bo zmogel prevoziti kakšnega zahtevnega terena, toda: le kdo bi si želel z roadsterjem sploh zaviti tja?

bmw-118d-xdrive-1408389435

Ali potrebujemo xDrive pri seriji 1?

Pravzaprav ne. Po neki raziskavi, naj bi večina kupcev serije 1 menila, da ima njihovo vozilo pogon spredaj, tako da bistvene razlike ne bo, v kolikor v osnovi ne poznajo delovanja svojega vozila. Tudi BMW se zaveda, da zaradi štirikolesnega pogona xDrive ne bodo prodali več vozil serije 1, vendar gre za to, kako kupcem ponuditi še nekaj več.

Kupil bi BMW serijo 1 xDrive – kaj sedaj?

Vožnja se bistveno ne spremeni. XDrive je znan kot eden nabolj naprednih štirikolesnih sistemov, zato boste občutili stabilnost in varnost štirikolesnega pogona v različnih zahtevnih razmerah kakršna sta dež in sneg. Takrat BMW s pomočjo vgrajenih senzorjev reagira v 0.1 sekunde in porazdeli navor v razmerju 40 odstotkov na sprednji kolesni par in 60 odstotkov na zadnji kolesni par. Da sistem deluje odlično, smo preizkusili tudi mi. Žal ne v zasneženih Alpah, kjer BMW predvideva, da bo prodanih največ različic serije 1 xDrive.

bmw-118d-xdrive-1408389305

Ali je poraba zaradi štirikolesnega sistema xDrive višja?

Na testu smo imeli vstopno različico serije 1 xDrive, kar v praksi pomeni 2,0-litrski dizelski motor s 105 kW (143 KM) in 320 Nm. Zaradi štirikolesnega sistema je različica 118d dražja za 2.650 evrov. Motor se je izkazal kot prožen in varčen, zato smo uspeli spustiti porabo do 5 litrov na 100 kilometrov, ki pa se bo ob bolj dinamični vožnji in raznovrstnem terenu dvignila čez mejo šestih litrov. Za BMW 120d xDrive, ki ima pod pokrovom 135 kW (184 KM) je potrebno odšteti vsaj 32.300 evrov, kar je 1.700 evrov več od testnega modela 118d xDrive.

BMW 118d xDrive
Cena vstopne različice: 23.450 EUR (BMW 114i)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 30.600 EUR (BMW 118d xDrive)

Dodatna oprema: servotronic, avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala, tempomat, okrasna letvica v črni barvi visok sijaj, radio professional, dodatek za prostoročno telefoniranje + USB, advantage Plus paket, multifunkcijski volan, usnjen športni volan, sistem za prevažanje daljših predmetov, odlagalni paket, senzor za dež, naprava za pranje žarometov, PDC spredaj in zadaj, ksenonske luči, avtomatska klimatska naprava;

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 37.514 EUR

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO