Bi radi imeli ford mustanga in gledali finale lige prvakov? Žal, ne bo šlo

  • 08.05.2014
  • Grega Kurent
#

Ko se bo 24. maja začela finalna tekma Lige prvakov UEFA med moštvoma Real Madrid CF in Club Atlético de Madrid, bo napočil tudi trenutek, na katerega navdušeni občudovalci forda mustanga v Evropi čakajo že zelo dolgo.

Ford mustang

Družba Ford Motor Company je objavila, da bodo ob začetku tekme začeli zbirati rezervacije za prvih 500 novih mustangov za Evropo, potencialni kupci pa bodo imeli čas do končnega sodnikovega piska, ki bo morda sledil podaljšku ali skrajno napetemu izvajanju enajstmetrovk.

Ford je uradni partner Lige prvakov UEFA že od leta 1992. Pričakujejo, da bo letošnji finale prvenstva v Lizboni na Portugalskem spremljalo 70 milijonov nogometnih navdušencev v Evropi in 165 milijonov gledalcev po vsem svetu.

“Prihod novega forda mustanga v Evropo je dogodek, ki si zasluži največji možni oder,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Upamo, da bo možnost naročila prvih modelov prav med finalom Lige prvakov zagotovila doseg, ki ustreza pomembnosti tega trenutka.”

Ford mustang s sistemom za lažje uničevanje pnevmatik

Kupcem sta na voljo obe različici mustanga – 'fastback' v rdeči barvi Race Red in kabriolet v srebrni Magnetic Silver –, ki ju lahko poganja Fordov povsem novi 2,3-litrski motor EcoBoost z osupljivo varčno porabo goriva kljub več kot 309 KM in 407 Nm navora ali 5,0 litrski motor V8 z močjo več kot 426 KM in navorom 529 Nm.

  • Vir: Ford
  • Foto: Ford

AKTUALNO