Avtomobilska znamka Jeep osvojila prvo mesto na 48. podelitvi nagrad Key Awards

  • 05.12.2016
  • Anže Berlič
#

Slavnostna podelitev, posvečena najpomembnejšemu tekmovanju iz oglaševanja v filmih, je potekala v Milanu. Jeep Renegade je osvojil naziv Best Product Placement za najbolje umeščen produkt v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice.


Avtomobilska znamka Jeep je osvojila prestižen naziv Best Product Placement na 48. podelitvi nagrad Key Awards za prisotnost Jeepa Renegade v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice. Akcijski film, ki je prišel v kinematografe širom sveta marca lani, je plod posebnega mednarodnega sodelovanja med FCA US LLC in produkcijsko-distribucijsko hišo Warner Bros Pictures.

V filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice se prvič križajo poti kultnih superjunakov. Jeep Renegade je avtomobil, ki najbolje povzame lastnosti glavnih junakov v epskih spopadih skozi celoten film. Enako izrazna in s čustvi nabita je tudi kampanja (predstavljena v TV-oglasih, medijih in ekskluzivnih spletnih kampanjah), ki jo je ustvaril Jeep v sodelovanju s producenti omenjenega filma, z namenom predstavitve posebne serije modela Renegade, ki je plod sodelovanja, poimenovanega Jeep Renegade Dawn of Justice Special Edition.

Posebna serija je debitirala v oglasnem spotu z naslovom Into the Storm. Odlikujejo ga posnetki iz filma, kjer vidimo Brucea Wayna (igra ga Ben Affleck) za volanom Jeepa Renegade, ki se poda na ulice porušenega mesta. Zgodba pripoveduje, kako Wayna privlači nevarnost, kako se ji raje predaja, kot beži od nje. Pripoved spremljajo akcijski prizori, v katerih je Renegade v središču pozornosti. Njegova prisotnost v filmu kaže veliko naklonjenost občinstva.

Epski spopad, ki poteka skozi celoten film, je tudi bistvo interaktivne izkušnje, ki jo je ustvaril Jeep in poimenoval Battle of the Renegades. Igralci spletne igre lahko izbirajo med Batmanom, ki je črne barve, in Supermanom (modre barve) in sami postanejo junaki, ki s pomočjo Jeepa Renegade pomagajo drugim ter preprečijo nepredstavljivo katastrofo.

Znova je dokazal, da je najbolj vsestranski športni terenec s tremi različnimi sistemi pogona, tremi menjalniki, s štirimi sistemi za lažje premagovanje terena in s štirimi zelo uspešnimi posebnimi serijami v letu 2016: Night Eagle, Dawn of Justice, 75th Anniversary in nova Desert Hawk. V Sloveniji je Renegade na voljo s tremi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji z močjo od 81 kW (110 KM) do 125 kW (170 KM).

Jeep Renegade Dawn of Justice Special Edition je na voljo z bencinskim motorjem 1.6 E-TorQ z 81 kW (110 KM) ali z dizelskim motorjem 1.6 MultiJet II 88 kW (120 KM). Obe različici sta opremljeni z ročnim menjalnikom in sprednjim pogonom. Posebna serija temelji na nivoju opreme Longitude. Pohvali se lahko z edinstveno temno zunanjostjo in svetlečimi črnimi detajli zunaj in znotraj, z litimi platišči R 18, z meglenkami, s posebno obliko zadnjih luči, na sprednjem delu pa je napis Jeep in legendarna mreža hladilnika. Model omejene serije je na voljo v štirih različnih barvah: kovinski črni (Carbon Black), sivi (Granit Crystal),  rdeči (Colorado Red) in beli (Alpine White).

  • Vir: Jeep
  • Foto: Jeep

AKTUALNO