Auto Bildov supertest kie venge

  • 29.05.2013
  • Uredništvo
#

Nemška revija Auto Bild je po dveletni preizkušnji Venge z 1,4-litrskim bencinskim CVVT motorjem in EcoDynamics različico (start/stop sistem), še posebej izpostavili prostorno in uporabniku prijazno kabino, visok položaj sedenja, lahkotno vstopanje in izstopanje, zelo uporabno drsno zadnjo klop in tiho delovanje motorja med mestno vožnjo.

Razstavljanje Kia Venge in njenih številnih delov s pomočjo strokovnjakov Dekre je razkrilo zgolj eno majhno okvaro – napočeno prednjo meglenko, katere zamenjava stane manj kot €60.

Med vsemi 97 vozili, ki so jih pri Auto Bildu preizkušali od leta 2000 na 100.000-kilometrskem testu, je Kia Venga na “večni lestvici” zasedla drugo mesto, kar jo uvršča med najbolj zanesljive in zadovoljujoče modele na trgu.

V zaključku 6-stranskega članka so pri Auto Bildu o Vengi zapisali: “Brezhibna Kia Venga dela in dela, popolnoma zanesljivo in brez pritoževanja. Praktična Kia dosega sanjski rezultat in njen preprost pristop do najsodobnejših tehnologij jo postavi za vzor vsem – česar ni noter, se pač ne more pokvariti.”

  • Vir: PR sporocilo
  • Foto: Kia, Auto Bild

AKTUALNO