Audi TT in TTS roadster ponujata nekaj pametnih rešitev za udobno potovanje pod sončnimi žarki

  • 26.09.2014
  • Grega Kurent
#

Novi audi TT in športna verzija TTS sta izredno nastopaška avtomobila. K dvojici sedaj prihajata še različici TT roadster in TTS roadster. Prvič jih bomo uradno spoznali na pariškem avtosalonu oktobra 2014, medtem ko bosta za prodajo pripravljena takoj po sejmu.

audi-tt-in-tts-roadster-ponujata-nekaj-pametnih-resitev-za-udobno-potovanje-pod-soncnimi-zarki-1411753889

audi-tt-in-tts-roadster-ponujata-nekaj-pametnih-resitev-za-udobno-potovanje-pod-soncnimi-zarki-1411753909

Streha se odpre v 10 sekundah, ob vožnji tudi do hitrosti 50 km/h

Glavni razlog nakupa roadsterja je želja po uživaški vožnji pod sončnimi žarki. Audi TT roadster ima platneno streho, pri čemer je njeno ohišje izdelano iz magnezija, aluminija, jekla in plastike. Takšna kombinacija materialov pripomore k enostavnejši zasnovi, saj je nova streha lažja od prejšnje generacije za 3 kilograme. Streha je na voljo v večih barvah: črna, titanium siva in jive barva (Kakšna barva za vraga je to? Če kdo ve, naj pomaga. :)

Vpogled v zgodovino športnega kupeja audija TT

Velika sprememba pri novem audiju TT roadster je manjkajoča zadnja klop, zato je prtljažnik vseskozi enako velik in meri 280 litrov, streha pa je pospravljena v posebnem delu in ne zavzema prepotreben prostor prtljažnika.

audi-tt-in-tts-roadster-ponujata-nekaj-pametnih-resitev-za-udobno-potovanje-pod-soncnimi-zarki-1411753910

Audi A3 cabriolet

Serijsko z dvokolesnim pogonom, TTS s štirikolesnim pogonom quattro

Audi TT roadster bo v Evropi na voljo s tremi motorji. Kupci lahko izbirate med 2,0-litrskim dizelskim TDI s 184 KM in 380 Nm in 2,0-litrsim TFSI motorjem z 230 KM in 370 Nm. Audi TTS roadster bo imel pod pokrovom identični 2,0-litrski agregat, ampak konkretnih 310 KM in 380 Nm. Pospešek do 100 km/h bo mogoč v 4,9 sekundah, največja htirost pa je omejena na 250 km/h. Menjalnika bosta na voljo dva: 6-stopenjski ročni in avtomatski S tronic z dvojno sklopko. 

GALERIJA

  • Vir: Audi
  • Foto: Audi

AKTUALNO