Audi prologue coupe je nov koncept, iz katerega se bo rodila nova družina audi

  • 20.11.2014
  • Aleš Kerbler
#

Pred nekaj dnevi smo predstavili prenovljenega audija A7. Naslednje leto bo čas še za prenovljenega audija A6 in verjetno tudi za audija A4. Že leta 2016 pa pričakujemo povsem novo generacijo obstoječih modelov audi, ki bodo izhajali iz danes predstavljenega koncepta audi prologue coupe.

Bo mercedes-benz S coupe dobil tekmeca?

Audi prologue coupe je koncept, ki sloni na daljši platformi, ki jo predstavlja najbolj udoben audi A8. Toda novi vodja oblikovanja, Marc Lichte, je bolj kot uglajenost izpostavil športne linije in agresivno masko. V kombinaciji s štirikolesnim pogonom quattro gre za ultimativni avtomobil, ki skrbi za razkošje potnikov in njihovo pravočasnost na cilju. 

audi-prologue-coupe-je-nov-koncept-iz-katerega-se-bo-rodila-nova-druzina-audi-1416434790

audi-prologue-coupe-je-nov-koncept-iz-katerega-se-bo-rodila-nova-druzina-audi-1416434792

Precej zanimiv je zadnji del vozila s povezanimi levimi in desnimi žarometi, medtem ko se zdi, da smo ostale linije že nekje videli, khm. Audi pač velja za tradicionalno znamko, ki si ne more privoščiti radikalnega dizajna, vendar je šef oblikovanja Marc Lichte kljub temu uspel izdelati všečen avtomobil, ki se sklada z audijevo filozofijo športnosti in naprednje tehnologije.

audi-prologue-coupe-je-nov-koncept-iz-katerega-se-bo-rodila-nova-druzina-audi-1416434788

Bolj interesantna je notranjost vozila s štirimi zasloni. Eden za volanom, dva na osrednji konzoli in eden namenjen sovozniku. Tu lahko izpostavimo minimalizem, eleganco in izredno kakovost materialov. Seveda nas že zanima, kaj in kako bodo audijevi oblikovalci iz omenjene osnove uporabili detajle za serijska vozila.

GALERIJA

Mimogrede, audija prologue coupeja poganja 4,0-litrski twin-turbo V8 s 605 KM in 750 Nm. Do 100 km/h pospeši v 3,7 sekundah. Zaradi lahke zasnove tehta audi prologue manj kot dve toni, povprečna poraba je 8,6 l/100 km, izpusta CO2 pa je 199 g/km. Posebnost je tudi manevriranje zadnjega kolesnega para do kota petih stopinj in 5-točkovno vzmetnje spredanj ter zadaj.

  • Vir: Audi
  • Foto: Audi

AKTUALNO