Akrapovič in Koenigsegg združila moči za ekstremnega hibridnega športnika

  • 03.03.2015
  • Andrej Jama
#

Slovensko podjetje Akrapovič tesno sodeluje s švedskim podjetjem Koenigsegg, specializiranim za proizvodnjo ekstremnih športnih avtomobilov. Za njih so izdelali osupljiv in unikaten izpušni sistem za regero, vozilo, ki si več kot zasluži naziv "Megacar".

GALERIJA

Regera (švedska beseda za »vladati«) je najhitrejši serijski avtomobil, ki je bil kdaj koli izdelan. Pri Koenigseggu so želeli zagotoviti, da je vse na njem zares posebno in najboljše, zato so za izdelavo izpušnega sistema, ki si ga je zamislil Christian von Koenigsegg, izbrali prav slovensko podjetje Akrapovič.

Akrapovičevi inženirji so uporabili prvotno zasnovo izpuha, ki so jo Koenigseggovi inženirji razvili z metodo računalniško podprtega načrtovanja (CAD), in jo spremenili v realnost – v izpušni sistem, ki daje regeri zares edinstven zvok in videz. Sistem je po meri izdelan tako, da je njegova dolžina od motorja do zadka avtomobila čim krajša.

Zaradi posebne titanove zlitine, inconela in nerjavečega jekla je celoten sistem – vse tja do enkratnega izhoda iz titana v obliki ribjega repa – prava paša za oči.

Regera bo svetu vladala kot kraljica ceste in najmočnejši serijski avtomobil z največjim pospeškom, ki je bil kadar koli izdelan. Uporablja najmočnejšo kombinacijo električnega motorja (z več kot 700 konjskimi močmi) in Koenigseggovim izredno močnim motorjem z notranjim izgorevanjem, ki prinaša več kot 1.500 KM in 2.000 Nm navora.

Avtomobil tako lahko v 3,2 sekunde pospeši s 150 na 250 km/h in v manj kot 20 sekundah z nič na 400 km/h. Akrapovičev sistem je bil na Koenigseggovi regeri prvič predstavljen 3. marca na 85. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi.

Na prodaj bo omejena serija 80 avtomobilov, cena regere pa se bo gibala okoli 1,7 milijona evrov.

  • Vir: Akrapovic
  • Foto: Akrapovic,Carscoops

AKTUALNO