9 izjemnih novosti, ki jih bo imel novi BMW serije 7

  • 21.04.2015
  • Klemen Miklavžin
#

BMW bo v kratkem predstavil novo BMW serije 7. Prve prave fotografije nemškega paradnega konja smo že videli, medtem ko so podrobne informacije o novi seriji 7 ostale skrite - do danes.

Novi BMW serija 7 bo tehnološko napreden avtomobil, predvsem kar se tiče zasnove, saj so inženirji za izdelavo uporabili izključno lahke in trpežne materiale kot so karbonska vlakna. Izpopolnili so tudi vozno dinamiko in udobje za potnike, prenovljen pa je operacijski sistem iDrive.

Gremo po vrsti...

1. BMW obljublja, da bo nova BMW serije 7 lažja od predhodnice za skoraj 130 kilogramov;

2. Inženirji so pri izdelavi šasije uporabili plastiko, ojačano s karbonskimi vlakni. Takšno strukturo so prenesli iz modelov BMW i;

3. Novi šestvaljni vrstni bencinski motor s prenovljeno BMW TwinPower Turbo tehnologijo za večjo učinkovitost;

4. Novi 8-stopenjski avtomatski menjalnik Steptronic s posebno strategijo prestavljanja, podprt z navigacijskimi podatki;

5. Novo oblikovano stikalo za uravnavanje vozne dinamike z načinom ADAPTIVE v sklopu osnovne opreme;

6. Za boljšo lego na cesti in več udobja so inženirji pripravili vrsto novih rešitev: prilagajanje nastavitev avtomobila glede na dano situacijo, zračno vzmetenje z dvema premama in samodejno samoizravnavo ter elektronski nadzor blažilnikov v sklopu osnovne opreme. Dodatno so izpopolnili sistem Dynamic Drive, ki zmanjšuje nagibanje vozila s pomočjo elektromehanskih stabilizatorjev.

7. Operacijski sistem iDrive sedaj vključuje zaslon na dotik za intuitivno upravljanje številnih funkcij; prikazovalnik in krmilna enota sistema avtomatske klimatske naprave prav tako ponujata upravljanje na dotik;

8. Svetovna premiera za BMW Gesture Control: 3D senzor omogoča intuitivno in enostavno interakcijo s sistemom infozabave prek predhodno določenih gibov dlani. O tem smo že pisali, ko je BMW novost prvič predstavil na sejmu elektronike CES.

9. Daljinski nadzor parkiranja z BMW Display Key. Ja, res je. BMW serije 7 bomo lahko parkirali s pomočjo ključa, medtem ko stojimo izven avtomobila.

GALERIJA

  • Vir: BMW
  • Foto: BMW

AKTUALNO