5 cest po Sloveniji, kjer policija ne ustavlja prehitrih voznikov

  • 21.12.2014
  • Uredništvo
#

V Sloveniji pravih dirkališč na žalost nimamo. V preteklosti je bilo ogromno predlogov, pozivov in želj po tem, da bi se dirkališče dejansko zgradilo, a so projekti ostali zgolj pri sanjah kot pa konkretnih progah. Kljub temu pa imamo v Sloveniji kar nekaj cest in poligonov, ki omogočajo dirkanje in različne ekstremne naloge. Skupaj z Onmuvo predstavljamo pet lokacij, kjer si lahko daste duška in se sproščate v adrenalinskem dirkanju.

AMZS Center varne vožnje
Čeplje 29b, Vransko

AMZS Center varne vožnje organizira različne vrste programov: za avtomobiliste, motoriste, voznike tovornih vozil in avtobusov, voznike začetnike, seniorje, lastnike starodobnih vozil, izbris kazenskih točk, pridobitev in podaljšanje temeljnih kvalifikacij, usposabljanje trenerjev varne vožnje in še več. Poleg zabavnega bencinskega doživetja, ki vključuje zanimive ovinke, blato, makadam in simulacijo prevračanja vozila, ponujajo še zimski OFF ROAD adrenalin, kjer lahko 4 ure dirkate po blatu in snegu, z vami pa bo OFF ROAD inštruktor.

5-cest-po-sloveniji-kjer-policija-ne-ustavlja-prehitrih-voznikov-1419171805

B&B
Cesta Staneta Žagarja 27a, Kranj

Pri B&B ponujajo ogromno različnih izobraževanj v okviru treninga varne vožnje. Začetni in nadaljevalni tečaji so na voljo za voznike osebnih vozil, voznike začetnike, motoriste in voznike gospodarskih vozilih. Za vse navdušence adrenalina pa je na voljo terenska vožnja, zimski trening v nevarnih razmerah, trening driftanja ter karting po navadni stezi in karting po ledu. Njihovi poligoni površine 114.000m2 so sodobno opremljeni in primerni za vse vrste vozil.

5-cest-po-sloveniji-kjer-policija-ne-ustavlja-prehitrih-voznikov-1419171802

Center varne vožnje ZŠAM
Cesta v Celje 14, Ljubečna

V Centru varne vožnje ZŠAM Celje omogočajo trening varne vožnje, ki se izvaja na suhi, mokri in spolzki podlagi. S tem na varen, nazoren in učinkovit način ponazorijo vsakodnevne situacije. K osnovni progi dodajo posebne vodne ovire, s katerimi lahko še dodatno preizkusite svoje reflekse in način odreagiranja na ekstremne razmere. Na trening varne vožnje lahko pridejo začetniki, vozniki s kazenskimi točkami, gasilci, ljubitelji intenzivnih razmer, motoristi in drugi. V praktičnem delu se boste preizkusili v zaviranju, vaji s premično hidravlično ploščo, vaji za prekrmarjenje in podkrmarjenje, ustavljanju pred oviro in virtualni alkoholiziranosti.

5-cest-po-sloveniji-kjer-policija-ne-ustavlja-prehitrih-voznikov-1419171807

Raceland
Pesje 30, Krško

Raceland je eden najsodobnejših centrov za izvajanje varne vožnje v Sloveniji. Na voljo je tudi pozimi, ko se lahko udeležite skandinavskega izobraževanja in vožnje v najbolj ekstremnih pogojih kot sta sneženje in pomrznjeno cestišče. Center so nazadnje prenovili leta 2011, ko so mu dodali okroglo hidravlično ploščo, ki omogoča še več izrazitejših simulacij. Pri Raceland za vse navdušence adrenalina ponujajo 1050m dolgo in 8-9m široko karting progo, ki vam pričara pravo dirkaško vzdušje.

5-cest-po-sloveniji-kjer-policija-ne-ustavlja-prehitrih-voznikov-1419171808

Vadba varne vožnje Španik
Noršinska ulica 8, Murska Sobota

Prometno varnostni center Španik obsega 3.650m2 asfaltnih površin in 5.000m2 neasfaltiranih površin, namenjenih off-road adrenalinski izkušnji. Trening varne vožnje je namenjen za voznike motornih koles, avtomobilov, terenskih vozil, traktorjev, voznikom začetnikom in drugim. Če ste pustolovskega duha in imate radi adrenalin center Španik prava stvar za vas.

5-cest-po-sloveniji-kjer-policija-ne-ustavlja-prehitrih-voznikov-1419171804

  • Vir: Onmuvo

AKTUALNO